Verslag STEK Veilingkade 9A Breda.   11-05-2023.

Met een groep van 14 dames werden we ontvangen met koffie/thee en heerlijk , zelfgebakken, veganistische wortel en courgette taart, in het gebouw achteraan op het terrein.

”De Stek” van Marga Peeters. Het Houtje Touwtje Strogebouwtje.

Marga vertelt ons over het ontstaan van STEK, het strogebouwtje dat ontworpen is door Erik van den Berge, met louter hergebruikt materiaal en welke creatieve ondernemers er zo al hun innovatieve werkplaats hebben.

Daarna bezoeken we een aantal bedrijfjes, zoals:

Op de linker foto, enkele dames luisterend naar de uitleg van Marga Peeters over STEK, hoe het allemaal ontstaan is en rechts Marga tijdens de uitleg.

STEK is een creatief bedrijventerrein voor kunstenaars en creatieve ondernemers, op een braakliggend terrein in de Bredase wijk de Belcrum. Sinds de zomer van 2014 vind je hier ateliers, winkeltjes, werkplaatsen galeries en kantoorunits. Het is de plek voor nieuwe unieke ideeën, duurzame initiatieven, met je handen werken en vooral heel veel passie! Je vindt hier allerlei ondernemingen, maar voelt er de sfeer van ‘verbinding en samenwerking,’dat is de kracht van STEK.  Het was een leerzame en interessate middag, waar je zeker eens een kijkje moet gaan nemen.

                           Bedankt José, voor het organiseren en je verslag!