HIER STONDEN WE WEER, BIJ HET TUINCENTRUM ‘DE BOSRAND’ IN RIJSBERGEN MET NEGEN VROUWEN VAN DAMESCOLLECTIEF.  13-12-2023.

Ieder jaar bezoeken wij wel een tuincentrum wanneer zij weer omgetoverd zijn in ‘kerstsfeer,’ zo ook de Bosrand. Wij zaten al snel in het restaurant met koffie, thee en een heerlijk stuk taart! 

Wanneer je de donkere ruimtes binnenstapt met duizenden lichtjes, prachtige ballen, bomen, slingers, de meest uiteen lopende spulletjes om in de boom te hangen, ervaar je  een kakafonie van kleuren, muziekjes, belletjes en schittering. Vroeger, in onze jeugd, hadden wij alleen maar ballen, zilveren slingers, een engeltje en vogeltjes. En dan natuurlijk die emmer met water en een spons onder de boom, waar je vanaf moest blijven, want dié stond er voor het geval er een écht brandend kaarsje om zou vallen en de boel in de hens zou vliegen! Ook mocht je je nauwelijks bewegen wanneer de kaarsjes werden aangestoken, meestal door je vader. Maar… ook had dat zeker zijn charme en spanning.                                                                                                               

Nu branden de lichtjes de hele dag, zonder gevaar en hangen de meest vreemde dingen in de boom, tot naaldhakken toe en zó vol, dat je de (kunst) boom amper nog ziet. Dat heeft weer een andere charme! Hoe zouden de bomen bij onze klein- en achterkleinkinderen er over veertig/vijftig jaar uitzien? Misschien wel weer allemaal een echte, (speciaal gekweekte) boom mét een emmer water eronder en echte kaarsjes erin….?

Wij zullen het niet meer weten, dus nu moeten wij zoveel mogelijk van iedere dag genieten! Maak er iets moois van lieve mensen, lekker eten, drinken en snoepen en zeggen dat wij volgend jaar, NÁ OUD EN NIEUW weer gaan sporten en…lijnen, DE ALOMBEKENDE GOEDE VOORNEMENS!

Geniet er maar van zolang het kan en nogmaals namens het hele bestuur

                                    HELE FIJNE FEESTDAGEN!!

       ERNA, RIA, RINI, TINEKE, MARJA, JOSÉ, CAROLINE EN MARIJKE.