Op 23 november togen wij met 33 dames van ‘DAMESCOLLECTIEF,’ naar DE ROOI PANNEN, vroeger de Seelig-kazerne Noord in Breda.

Wij werden vriendelijk ontvangen door de leerlingen van de horeca opleiding aldaar. Zij hadden allemaal een keurig uniform aan, de tafels mooi gedekt en alles zag er heel sfeervol uit.

Wij begonnen met een heerlijk romig soepje van pompoen en pastinaak. Daarna het hoofdgerecht, bestaande uit een mooi bord opgemaakt met kalfsvlees, groenten en aardappelpuree en als toetje ijs met tiramisu. Uiteraard koffie ter afsluiting.

De Seeligkazerne in de binnenstad van Breda is een voormalige kazerne aan de Fellenoordstraat. Het is vernoemd naar H.G Seelig (1785-1864), Luitenant-generaal der Artillerie. Sinds 2019 is het terrein onderdeel van ROC De Rooi Pannen.

In 1682 neemt het leger de Gasthuisvelden in gebruik als excercitieterrein en opslag van munitie.Er stond al een gebouw dat het klein Arsenaal werd genoemd, (1640).

Later werd een tweede Arsenaal gebouwd, Het Groot Arsenaal, in 1771. Dit gebouw betaat nog steeds en is het oudste gebouw, rijksmonument. Vanaf 1836 was het kazernecomplex in gebruik door het legeronderdeel van de artillerie. Als laatste tot 2016 was hier de Nederlandse Defensie Academie gevestigd. Daarna werd alles gerestaureerd en in de oorspronkelijke staat teruggebracht.

En hier verlaten wij het prachtige pand, met een voldaan en tevreden gevoel. Het was een hele gezellige middag, met veel dank aan de leerlingen die ons zo goed bediend hebben en keurig uitleg gaven van wat zij serveerden. Veel succes met jullie opleiding!        Marijke Smit.