Dinsdagmorgen om 9.30 uur stond de Kafhoek helemaal in het teken van Stippen op Porselein. Deze creatieve workshop werd gegeven door Bianca en Astrid van Creaveren (zie website Stip Workshops – Creaveren).

Astrid is eigenaresse van Het Hartendiefje en maakt eigentijdse sieraden op maat.
Bianca is eigenaresse van Het Brokantje , webshop voor haken-breien-naaien en is kundig met naald en draad.

Naast de eigen bedrijfjes gingen ze ook steeds meer samen werken en creativiteit meer en meer bundelen. Het idee groeide om hun creativiteit te delen en workshops te gaan geven en zo werd in augustus 2018 Creaveren geboren. Het moto is: iedereen heeft creativiteit in zich en onder onze vleugels kan je jezelf laten verrassen!

Dus na een inleidend praatje met een kopje koffie en thee en een lekkere wafel gingen we van start om een mooie cakeschaal te ontwerpen en dat is, al zeg ik het zelf, goed gelukt!

We leerden hoe we mooie stippen, in verschillende maten, met porseleinverf konden zetten en hoe met het zetten van deze stippen een simpel porseleinen schaal om werd getoverd tot een hippe kleurrijke creatie.

Het ziet er moeilijker uit dan het is en met de deskundige uitleg van de dames ging het ons goed af.

Na afloop van de workshop moet het nog afgebakken worden voor een blijvend sieraad in de kast of om cadeau te geven.

Creaveren hartstikke bedankt voor deze leuke, ontspannen ochtend. Ik zou zeggen….volgend jaar gaan we voor Brabants Koffieplenkske. Houdoe!!

Caroline.